Koronavirus (SARS-CoV-2)

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Skupno

Aktualno

Aktualno

Osebni vpogled v podatke o lastnih nepremičninah

Spoštovani!

Geodetska uprava RS je ponovno vzpostavila Osebni vpogled v podatke o lastnih nepremičninah, ki omogoča posamezniku brezplačen vpogled v grafične in opisne podatke o nepremičninah, ki so v njegovi lasti in kot take vodene v geodetskih evidencah.

S pomočjo osebnega vpogleda lahko vsakdo, ob izkazu identitete z ustreznim digitalnim spletnim potrdilom (SIGEN-CA, SIGOV-CA, AC-NLB, POSTA-CA ali HALCOM), registracijo SI-PASS ali mobilno identiteto smsPASS, vpogleda v podatke o lastnih nepremičninah, ki jih vodi Geodetska uprava. S tem lahko uporabnik preveri pravilnost vpisanih podatkov ter se ob morebitnih ugotovljenih pomanjkljivostih obrne na eno izmed enot Geodetske uprave.

Kako se registriram v SI-PASS?

Postopek registracije je preprost, izpeljete pa ga na centralnem avtentikacijskem sistemu države, t. i. SI-PASS.

Potrebovali boste veljavno kvalificirano digitalno potrdilo in elektronski naslov.

Da bi lahko pričeli uporabljati Osebni vpogled v podatke o lastnih nepremičninah, morate opraviti registracijo SI-PASS. Po kliku na gumb »Vstop« vas le ta preusmeri na registracijo SI-PASS, kjer sledite navodilom. Če ste sledili navodilom in vse vnesli pravilno, boste na svoj elektronski naslov prejeli povezavo. S klikom nanjo boste uspešno zaključili registracijo. Prvo prijavo v sistem boste opravili z vpisom vašega elektronskega poštnega naslova ter gesla, določenega v procesu registracije. Po potrditvi prve prijave v sistem je postopek prijave dokončno zaključen.

Vse nadaljnje prijave v Osebni vpogled boste nato opravljali s svojim digitalnim potrdilom.

 

Povezava do aplikacije Osebni vpogled v podatke o lastnih nepremičninah: https://eprostor.gov.si/osebni/

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava