Koronavirus (SARS-CoV-2)

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Skupno

Aktualno

Aktualno

Prestavitev rokov na področju množičnega vrednotenja nepremičnin na podlagi ZZUOOP

Državni zbor Republike Slovenije je na seji 15. oktobra 2020 sprejel Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP), s katerim se še enkrat prestavljajo roki na področju množičnega vrednotenja nepremičnin.

Zakon v 29. členu ureja informativno izkazovanje podatkov o posplošeni vrednosti nepremičnin, določenih na dan 26. marca 2020, za potrebe sociale. V 30. členu pa določa prestavitev rokov javnega izkazovanja podatkov evidence vrednotenja in uveljavljanja posebnih okoliščin na dan izdaje nove uredbe, skladno z 20. členom ZMVN-1.
 

Infografika prikazuje potek množičnega vrednotenja nepremičnin po fazah. Prva faza: 1. oktobra 2019 se je izvedla razgrnitev predloga modelov vrednotenja nepremičnin in objavili so se poskusni izračuni vrednosti nepremičnin. Druga faza: do 15. novembra 2019 so se zbirala mnenja in pripombe lastnikov na predlog modelov vrednotenja. Tretja faza: lastniki bi morali prejeti obvestila o novi vrednosti nepremičnin 1. aprila 2020. Zaradi epidemije COVID-19 je bil ta datum na podlagi PKP1 prestavljen na 1. januar 2021. Na osnovi PKP5 se izkazovanje vrednosti ponovno zamika.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava