Skupno

Aktualno

Aktualno

Prestavitev rokov na področju množičnega vrednotenja nepremičnin na podlagi ZZUOOP

Državni zbor Republike Slovenije je na seji 15. oktobra 2020 sprejel Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP), s katerim se še enkrat prestavljajo roki na področju množičnega vrednotenja nepremičnin.

Zakon v 29. členu ureja informativno izkazovanje podatkov o posplošeni vrednosti nepremičnin, določenih na dan 26. marca 2020, za potrebe sociale. V 30. členu pa določa prestavitev rokov javnega izkazovanja podatkov evidence vrednotenja in uveljavljanja posebnih okoliščin na dan izdaje nove uredbe, skladno z 20. členom ZMVN-1.
 

Infografika prikazuje potek množičnega vrednotenja nepremičnin po fazah. Prva faza: 1. oktobra 2019 se je izvedla razgrnitev predloga modelov vrednotenja nepremičnin in objavili so se poskusni izračuni vrednosti nepremičnin. Druga faza: do 15. novembra 2019 so se zbirala mnenja in pripombe lastnikov na predlog modelov vrednotenja. Tretja faza: lastniki bi morali prejeti obvestila o novi vrednosti nepremičnin 1. aprila 2020. Zaradi epidemije COVID-19 je bil ta datum na podlagi PKP1 prestavljen na 1. januar 2021. Na osnovi PKP5 se izkazovanje vrednosti ponovno zamika.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava