Skoči na glavno vsebino

Moje izbrane aplikacije

Javni geodetski podatki (JGP)

Dostopi do storitev

Uporabnikom za lažje in učinkovitejše spremljanje obvestil o spremembah na naših storitvah priporočamo uporabo RSS vira na povezavi  https://www.e-prostor.gov.si/rss.aplikacije.

Javni dostop

Dostop do podatkov za splošno javnost

Osebni dostop

Dostop do podatkov za posameznike

Dostop z registracijo

Dostop do podatkov za registrirane uporabnike

Pomembno obvestilo za vse uporabnike aplikacije Registriran vpogled (RV)

Zaradi reorganizacije ministrstev po Zakonu o spremembah Zakona o Vladi Republike Slovenije (ZVRS) so nastala nova ministrstva, nekatera obstoječa pa so dobila nove pristojnosti. Nekateri uporabniki ste tako prešli na novoustanovljene ali samo preimenovane organe, kar je potrebno urediti tudi pri dostopu do aplikacije Registriran vpogled, katere skrbnica je Geodetska uprava Republike Slovenije.

Vsi tisti, ki ste prešli na novo ministrstvo oziroma preimenovan organ morate ponovno opraviti samo-registracijo v Varnostno shemo za organ, kamor ste bili premeščeni in nam posredovati nov pisni zahtevek.

Na portalu Prostor so objavljena navodila za oddajo prošenj v Varnostno shemo, pisni zahtevek in zahtevek za ukinitev pravic. Novo dokumentacijo nam kot doslej posredujte na gurs@assist.si.

Dostop do aplikacije RV na starih organih bo aktiven do 8. 5. 2023, po tem datumu vam bomo obstoječ dostop ukinili, zato vam svetujemo, da si novega čim prej uredite in ne čakate na zadnji dan.

Uporabnike opozarjamo, da sta nova samo-registracija v Varnostno shemo in posredovanje novega pisnega zahtevka potrebna ob vsakršni spremembi delovnega mesta, tudi v primeru prehoda na novo delovno mesto na drugem ministrstvu, katerega naziv ostaja nespremenjen. Če dostopa do aplikacije RV na delovnem mestu ne potrebujete več, pa je potrebno poslati zahtevek za ukinitev pravic. Ob podpisu zahtevka ste namreč podali izjavo, da v primeru spremenjenih okoliščin, zaradi katerih je potrebna sprememba uporabniških pravic vlagatelja tega zahtevka kot uporabnika aplikacije RV (dodajanje pravic, odvzem pravic ali ukinitev dostopa do aplikacije), to nemudoma sporočite Geodetski upravi Republike Slovenije, na elektronski naslov gurs@assist.si.

V primeru vprašanj lahko pišete na e-naslov maja.seme@gov.si ali pokličete telefonsko številko 01/478 48 43.   

 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv

Če želite na vaš odziv prejeti odgovor odgovorne institucije, lahko zaprosite za odgovor.

Pomagajte nam izboljšati spletišče
Ste našli informacije, ki ste jih iskali?
DA NE