Koronavirus (SARS-CoV-2)

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Zbirke prostorskih podatkov

Območja stika in območje notranjih morskih voda v Piranskem zalivu v skladu z razsodbo arbitražnega sodišča

Območja stika in območje notranjih morskih voda v Piranskem zalivu v skladu z razsodbo arbitražnega sodišča


Zaris območja stika in območja notranjih morskih voda v Piranskem zalivu v skladu z razsodbo arbitražnega sodišča

Arbitražno sodišče v Haagu je v končni razsodbi arbitražnega sodišča o meji med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško z dne 29. junija 2017 (v nadaljnjem besedilu: razsodba arbitražnega sodišča) določilo mejo med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško. V razsodbi arbitražnega sodišča je določeno tudi območje stika ter opredeljen status Piranskega zaliva.

Območje stika (junction area) je sui generis območje določeno z razsodbo arbitražnega sodišča glede morske in kopenske meje med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško z dne 29. junija 2017. Na tem območju Slovenija (in tretje države) uživajo svobodo komunikacije, ki je primerljiva s svobodo komunikacije na odprtem morju.

Piranski zaliv ima status notranjih morskih voda (točka II izreka arbitražne razsodbe). Notranje morske Republike Slovenije v Piranskem zalivu obsegajo območje zamejeno z ravno črto, ki povezuje točko sredi Kanala Sv. Odorika s koordinatami 45°28'42,3 ''N, 13°35'08,2'' E in točko A s koordinatami 45°30'41,7'' N, 13°31'25,7'' na črti, ki zapira zaliv in teče od Rta Madona v Sloveniji (45°31'49,3'' N, 13°33'46,0'' E) do Rta Savudrija na Hrvaškem (45°30'19,2'' N, 13°30'39,0'' E).

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava