Skoči na glavno vsebino

Moje izbrane aplikacije

Javni geodetski podatki (JGP)

Dostopi do storitev

Uporabnikom za lažje in učinkovitejše spremljanje obvestil o spremembah na naših storitvah priporočamo uporabo RSS vira na povezavi  https://www.e-prostor.gov.si/rss.aplikacije.

Javni dostop

Dostop do podatkov za splošno javnost

Osebni dostop

Dostop do podatkov za posameznike

Dostop z registracijo

Dostop do podatkov za registrirane uporabnike

Nov Osebni vpogled v podatke o nepremičninah (OV)

Geodetska uprava je vzpostavila Osebni vpogled v podatke o lastnih nepremičninah, ki omogoča posamezniku brezplačen vpogled v grafične in opisne podatke o nepremičninah, ki so v njegovi lasti in kot take vodene v geodetskih evidencah.

S pomočjo osebnega vpogleda lahko vsakdo, ob izkazu identitete z ustreznim digitalnim spletnim potrdilom (SIGEN-CA, SIGOV-CA, AC-NLB, POSTA-CA ali HALCOM) in registracijo SI-PASS, vpogleda v podatke o lastnih nepremičninah, ki jih vodi Geodetska uprava. S tem lahko uporabnik preveri pravilnost vpisanih podatkov ter se ob morebitnih ugotovljenih pomanjkljivostih obrne na eno izmed enot Geodetske uprave.

Opozorilo:
Geodetska uprava v kataster nepremičnin podatke o lastnikih prevzema iz zemljiške knjige. V Osebnem vpogledu v podatke o nepremičninah so prikazane le parcele in deli stavb, kjer je lastništvo v zemljiški knjigi vpisano z enotno matično številko občana (EMŠO). 
Za ureditev podatkov o lastništvu se obrnite na zemljiško knjigo.

Kako se registriram v SI-PASS?
Postopek registracije je preprost, izpeljete pa ga na centralnem avtentikacijskem sistemu države, imenovanem SI-PASS.
Potrebovali boste veljavno kvalificirano digitalno potrdilo in elektronski naslov.

Da bi lahko pričeli uporabljati Osebni vpogled v podatke o lastnih nepremičninah, morate opraviti registracijo SI-PASS. Po kliku na gumb »Vstop« vas le ta preusmeri na registracijo SI-PASS, kjer sledite navodilom. Če ste sledili navodilom in vse vnesli pravilno, boste na svoj elektronski naslov prejeli povezavo. S klikom nanjo boste uspešno zaključili registracijo. Prvo prijavo v sistem boste opravili z vpisom vašega elektronskega poštnega naslova ter gesla, določenega v procesu registracije. Po potrditvi prve prijave v sistem je postopek prijave dokončno zaključen.

Vse nadaljnje prijave v Osebni vpogled boste nato opravljali s svojim digitalnim potrdilom.

Povezava do aplikacije Osebni vpogled v podatke o lastnih nepremičninah (OV)

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv

Če želite na vaš odziv prejeti odgovor odgovorne institucije, lahko zaprosite za odgovor.