Skoči na glavno vsebino

Moje izbrane aplikacije

Javni geodetski podatki (JGP)

Uskladitev podatkov v katastru nepremičnin

Dostopi do storitev

Javni dostop

Dostop do podatkov za splošno javnost

Osebni dostop

Dostop do podatkov za posameznike

Dostop z registracijo

Dostop do podatkov za registrirane uporabnike

Dostop z registracijo

Registriran dostop je dostop do aplikacij, servisov in drugih storitev, za uporabo katerih se mora uporabnik registrirati v varnostno shemo na osnovi spletnega digitalnega potrdila. Podrobnejše informacije o registraciji za dostop do aplikacij ali o registraciji za dostop do spletnih servisov najdete v spodnjih zavihkih.

Storitve registriranega dostopa vam omogočajo dostop tudi do osebnih in drugih nejavnih podatkov, zato morate uporabniki izkazati ustrezno pravno podlago.

Ob uporabi in morebitni javni objavi geodetskih podatkov je potrebno upoštevati splošne pogoje uporabe, ki so dostopni v nadaljevanju.

Za prikaz vseh storitev registriranega dostopa kliknite na spodnji gumb.

Storitve z registriranim dostopom

Vpogledi v podatke z registriranim dostopom vam omogočajo vpogled v podrobnejše podatke o nepremičninah, omogočen vam je tudi dostop do osebnih podatkov o lastnikih in drugih nejavnih podatkov. Za dostop do osebnih in nejavnih podatkov se je potrebno izkazati z ustrezno zakonsko pravico. Če ima organizacija zakonsko pravico dostopa do osebnih ali nejavnih podatkov, potem lahko zaposleni, ki pri svojem delu potrebujejo osebne podatke, dobijo tovrstne pravice.

Opis postopka registracije najdete tukaj.

Vse povezave do registriranih storitev vpogleda v podatke najdete tukaj.

Prevzem podatkov vam omogoča prenos grafičnih in opisnih prostorskih podatkov vključno z osebnimi ali drugimi nejavnimi podatki. Aplikacije in servisi so namenjeni različnim vrstam uporabnikov, na primer lokalnim skupnostim, državnim organom in drugim uporabnikom, ki imate zakonsko podlago za dostop do osebnih in drugih varovanih podatkov.

Opis postopka registracije najdete tukaj.

Vse povezave do registriranih storitev prevzema podatkov najdete tukaj.

Za potrebe povezovanja informacijskih sistemov G2G (government to government) in G2B (government to business) z osebnimi in drugimi nejavnimi podatki, vam omogočamo uporabo spletnih servisov.

Dostop do osebnih ter drugih nejavnih podatkov je omogočen le uporabnikom, ki imate za to ustrezno zakonsko pravno podlago. V primeru povezovanja zbirk osebnih podatkov morate o tem predhodno pisno obvestiti Informacijskega pooblaščenca ali pridobiti njegovo dovoljenje (odločbo) za povezovanje.

Pred uporabo spletnih servisov morate z Geodetsko upravo skleniti dogovor o souporabi spletnih servisov ter podatkov.

Pred uporabo svetujemo, da se seznanite z vsebinami podatkov, kot so opisane v zavihku Področja.

 

Registracija v aplikacijo Registriran vpogled (RV)

v nov Registriran vpogled (RV), ki bo na voljo predvidoma v septembru, se uporabniki samo-registrirate na sledeč način:

 1. Vsak uporabnik mora imeti kvalificirano digitalno potrdilo enega izmed ponudnikov:
  • Ministrstvo za javno upravo – SIGOV-CA
  • Ministrstvo za javno upravo - SIGEN-CA
  • Pošta Slovenije d.o.o. - Pošta®CA
  • Nova Ljubljanska banka d.d. - AC NLB
  • Halcom d.d. - Halcom CA
 2. Izvedete registracijo v storitvi SI-PASS. Postopek registracije je preprost, izpeljete pa ga na centralnem avtentikacijskem sistemu države, t. i. SI-PASS. Potrebovali boste veljavno kvalificirano digitalno potrdilo in elektronski naslov. Več o storitvi si lahko preberete na spletni strani SI-TRUST. V kolikor ste v SI-PASS že registrirani, točko 2 izpustite;
 3. Izvedete registracijo v RV preko varnostne sheme. Sledite navodilom za registracijo, ki so opisana v dokumentu PROŠNJA ZA DODELITEV PRAVIC za RV.docx;
 4. Uporabniki, ki imate zakonsko podlago za dostop do osebnih podatkov, nam po izvedeni registraciji v RV (točka 3) na elektronski naslov gurs@assist.si posredujte z vaše strani in s strani vašega delodajalca podpisan ZAHTEVEK ZA UPORABO APLIKACIJE RV.

Po izvedbi registracije v RV preko varnostne sheme in, če ste označili dostop z osebnimi podatki, tudi prejetem zahtevku za uporabo aplikacije RV, boste na svoj elektronski naslov prejeli potrditveno sporočilo. Šele po prejemu potrditvenega sporočila boste v aplikacijo lahko vstopili. RV bo odprt predvidoma v septembru 2022. Povezava do aplikacije bo objavljena naknadno.

POMEMBNO:
Aktualna verzija PREG v trenutnem obsegu, bo dostopna do objave aplikacije RV. Nato bodo začasno ostale dostopne le še vsebine registra prostorskih enot (v stari strukturi), geodetskih točk, arhiv elaboratov ter gospodarske javne infrastrukture. Ostale vsebine (kataster nepremičnin, register prostorskih enot ter načrti in karte) pa bodo prenešene v nov Registriran vpogled – RV, ki bo predvidoma odprt v septembru.

 

Podatki Geodetske uprave imajo status informacij javnega značaja in so na voljo pod pogoji mednarodne licence Creative Commons 4.0. (priznanje avtorstva). Licenca je dosegljiva na spletnem naslovu creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.sl. V skladu s to licenco je dovoljeno vsakomur, da podatke iz evidenc Geodetske uprave, nekomercialno in komercialno, uporablja pod pogojem navedbe vira podatkov. Dovoljeno je tako deljenje kot predelovanje podatkov.

Uporabnik podatkov se obvezuje, da bo pri vsaki objavi podatkov ali izdelkov zagotovil navedbo vira podatkov, ki obsega »Geodetska uprava Republike Slovenije, vrsta podatka in čas, na katerega se podatki nanašajo oziroma datum stanja zbirke podatkov«.

Geodetska uprava zagotavlja podatke in storitve takšne kot so in izključuje kakršnokoli odgovornost v zvezi s kakovostjo podatkov ali storitev:

•    ne odgovarja za vsebino, napake ali pomanjkljivosti podatkov in storitev;

•    ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi uporabniku neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij, ki so dostopni na njenih spletnih straneh oziroma si jih uporabnik lahko prenese iz njenih spletnih strani/aplikacij;

•    ne zagotavlja neprekinjene dostopnosti podatkov in storitev.

Geodetska uprava ima pravico, da lahko kadarkoli spremeni strukturo podatkov in storitev dostopa ter splošne pogoje za uporabo, glede katerih bodo uporabniki obveščeni preko spletne strani https://www.e-prostor.gov.si.

Z uporabo podatkov ali storitev se uporabnik strinja z navedenimi pogoji uporabe. Pravica uporabe geodetskih podatkov nemudoma preneha, če uporabnik podatke obdeluje v nasprotju s splošnimi pogoji njihove uporabe.

Geodetska uprava ima status skrbnika državnega metapodatkovnega sistema za prostorske podatke, kjer se nahaja seznam in opis zbirk prostorskih podatkov in z njimi povezanih storitev v Republiki Sloveniji.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv

Če želite na vaš odziv prejeti odgovor odgovorne institucije, lahko zaprosite za odgovor.