Skoči na glavno vsebino

Moje izbrane aplikacije

Javni geodetski podatki (JGP)

Uporaba omrežne storitve preoblikovanja podatkov omrežja SIGNAL

Dostopi do storitev

Uporabnikom za lažje in učinkovitejše spremljanje obvestil o spremembah na naših storitvah priporočamo uporabo RSS vira na povezavi  https://www.e-prostor.gov.si/rss.aplikacije.

Javni dostop

Dostop do podatkov za splošno javnost

Osebni dostop

Dostop do podatkov za posameznike

Dostop z registracijo

Dostop do podatkov za registrirane uporabnike

Območje stika Slovenije z odprtim morjem

Območja stika notranjih morskih voda v Piranskem zalivu v skladu z razsodbo arbitražnega sodišča

Arbitražno sodišče v Haagu je v končni razsodbi arbitražnega sodišča o meji med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško z dne 29. junija 2017 (v nadaljnjem besedilu: razsodba arbitražnega sodišča) določilo mejo med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško. V razsodbi arbitražnega sodišča je določeno tudi območje stika ter opredeljen status Piranskega zaliva.

Območje stika (junction area) je sui generis območje določeno z razsodbo arbitražnega sodišča glede morske in kopenske meje med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško z dne 29. junija 2017. Na tem območju Slovenija (in tretje države) uživajo svobodo komunikacije, ki je primerljiva s svobodo komunikacije na odprtem morju.

Piranski zaliv ima status notranjih morskih voda (točka II izreka arbitražne razsodbe). Notranje morske Republike Slovenije v Piranskem zalivu obsegajo območje zamejeno z ravno črto, ki povezuje točko sredi Kanala Sv. Odorika s koordinatami 45°28'42,3 ''N, 13°35'08,2'' E in točko A s koordinatami 45°30'41,7'' N, 13°31'25,7'' na črti, ki zapira zaliv in teče od Rta Madona v Sloveniji (45°31'49,3'' N, 13°33'46,0'' E) do Rta Savudrija na Hrvaškem (45°30'19,2'' N, 13°30'39,0'' E).

Zaris območja stika in območja notranjih morskih voda v Piranskem zalivu v skladu z razsodbo arbitražnega sodišča:

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv

Če želite na vaš odziv prejeti odgovor odgovorne institucije, lahko zaprosite za odgovor.

Pomagajte nam izboljšati spletišče
Ste našli informacije, ki ste jih iskali?
DA NE