Skoči na glavno vsebino

Moje izbrane aplikacije

Javni geodetski podatki (JGP)

Dostopi do storitev

Uporabnikom za lažje in učinkovitejše spremljanje obvestil o spremembah na naših storitvah priporočamo uporabo RSS vira na povezavi  https://www.e-prostor.gov.si/rss.aplikacije.

Javni dostop

Dostop do podatkov za splošno javnost

Osebni dostop

Dostop do podatkov za posameznike

Dostop z registracijo

Dostop do podatkov za registrirane uporabnike

Območje stika Slovenije z odprtim morjem

Območja stika notranjih morskih voda v Piranskem zalivu v skladu z razsodbo arbitražnega sodišča

Arbitražno sodišče v Haagu je v končni razsodbi arbitražnega sodišča o meji med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško z dne 29. junija 2017 (v nadaljnjem besedilu: razsodba arbitražnega sodišča) določilo mejo med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško. V razsodbi arbitražnega sodišča je določeno tudi območje stika ter opredeljen status Piranskega zaliva.

Območje stika (junction area) je sui generis območje določeno z razsodbo arbitražnega sodišča glede morske in kopenske meje med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško z dne 29. junija 2017. Na tem območju Slovenija (in tretje države) uživajo svobodo komunikacije, ki je primerljiva s svobodo komunikacije na odprtem morju.

Piranski zaliv ima status notranjih morskih voda (točka II izreka arbitražne razsodbe). Notranje morske Republike Slovenije v Piranskem zalivu obsegajo območje zamejeno z ravno črto, ki povezuje točko sredi Kanala Sv. Odorika s koordinatami 45°28'42,3 ''N, 13°35'08,2'' E in točko A s koordinatami 45°30'41,7'' N, 13°31'25,7'' na črti, ki zapira zaliv in teče od Rta Madona v Sloveniji (45°31'49,3'' N, 13°33'46,0'' E) do Rta Savudrija na Hrvaškem (45°30'19,2'' N, 13°30'39,0'' E).

Zaris območja stika in območja notranjih morskih voda v Piranskem zalivu v skladu z razsodbo arbitražnega sodišča:

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv

Če želite na vaš odziv prejeti odgovor odgovorne institucije, lahko zaprosite za odgovor.