Skoči na glavno vsebino

Moje izbrane aplikacije

Javni geodetski podatki (JGP)

Dostopi do storitev

Uporabnikom za lažje in učinkovitejše spremljanje obvestil o spremembah na naših storitvah priporočamo uporabo RSS vira na povezavi  https://www.e-prostor.gov.si/rss.aplikacije.

Javni dostop

Dostop do podatkov za splošno javnost

Osebni dostop

Dostop do podatkov za posameznike

Dostop z registracijo

Dostop do podatkov za registrirane uporabnike

Popravek aplikacije ISK

Spoštovani uporabniki IS Kataster,

 

Obveščamo vas, da je bila včeraj (12.12.2022) na produkcijsko okolje Ministrstva za javno upravo nameščena nova posodobljena verzija informacijskega sistema Kataster. Nova verzija odpravlja spodaj opisane napake, na katere ste naleteli pri redni uporabi sistema tako izvajalci, kot tudi referenti in ste nas nanje tudi opozorili. Z upanjem na čim bolj tekoče delo pri uporabi sistema IS Kataster vas lepo pozdravljamo.

 

Seznam odpravljenih napak:

  • Pri kontroli K3 je popravljen izpis napake tako, da se izpiše pravilni status - enak, kot je naveden v xml datoteki.
    Kontrola je javila napako nespremenjenega (sprememba = »N«) objekta v XML, v izpis napake pa je zapisala, da je objekt spremenjen (sprememba = »S«) (NPR: Za nespremenjeno etažo v stavbi je zapisala: »Etaža s spremembo S…..«
  • Kontrolo K135 je bila spremenjena. Dodano je preverjanje ali so v xml datoteki zapisane meritve pri dodanih ali spremenjenjih območjih bonitet.
  • Kontrola 177 je dopolnjena na tak način, da kontrolira pravilno razmerje posega geometrije tlorisa ZPS izven geometrije tlorisa stavbe (sedaj je javila za večino primerov napako, pa ta to ni bila)
  • Dopolnjeni sta bili kontroli K209 in K197 na način, da sistem sedaj ne javi opozorila, če je matična številka vnesena brez zadnjih 000.
  • Popravek migracije podatkov - Dodane so bile svetle višine etaž - v migraciji namreč niso bili prevzeti podatki iz REN v primeru, ko v KS ni bilo podatka o višini etaže.
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv

Če želite na vaš odziv prejeti odgovor odgovorne institucije, lahko zaprosite za odgovor.

Pomagajte nam izboljšati spletišče
Ste našli informacije, ki ste jih iskali?
DA NE