Skoči na glavno vsebino

Moje izbrane aplikacije

Javni geodetski podatki (JGP)

Dostopi do storitev

Uporabnikom za lažje in učinkovitejše spremljanje obvestil o spremembah na naših storitvah priporočamo uporabo RSS vira na povezavi  https://www.e-prostor.gov.si/rss.aplikacije.

Javni dostop

Dostop do podatkov za splošno javnost

Osebni dostop

Dostop do podatkov za posameznike

Dostop z registracijo

Dostop do podatkov za registrirane uporabnike

Pogosta vprašanja

 

NOVA BAZA ZNANJA GEODETSKE UPRAVE

Pri prehodu na nov sistem IS Kataster je bilo informiranje, izobraževanje in podajanje odgovorov na vaša vprašanja sestavni del naših vsakodnevnih aktivnosti. Želeli smo vam omogočiti več načinov za postavljanje vprašanj (pomoč uporabnikom, elektronska pošta, telefon, regijska izobraževanja…), posledično pa so tudi odgovori dostopni na različnih točkah. Zato smo se na Geodetski upravi odločili, da vsa vprašanja in odgovore zberemo na enem mestu -  v novi BAZI ZNANJA GURS.

Najprej smo na podlagi strokovne razprave oblikovali KLASIFIKACIJSKI NAČRT, v katerem smo logično porazdelili celotno problematiko, ki jo ureja Zakon o katastru nepremičnin, v tri ravni podrobnosti. Vsako vprašanje in odgovor smo ustrezno klasificirali, opremili s ključnimi besedami in ga po potrebi aktualizirali, preden smo ga uvrstili v bazo znanja. To nam sedaj omogoča hitro in učinkovito iskanje na dva načina:

-          iskanje s pomočjo kategorij v posamezni ravni klasifikacije,

-          splošno iskanje na osnovi bogatega nabora ključnih besed.

V Bazi znanja GURS je na opisan način trenutno vključenih preko 180 vprašanj in odgovorov.

Vzpostavili smo tudi mehanizme sprotnega osveževanja in dopolnjevanja obstoječih odgovorov in dodajanja novih, ki bodo v bodoče prišla na Geodetsko upravo preko različnih vstopnih točk.

Priporočamo vam, da si novo bazo znanja ogledate na tej povezavi.

Eden od osnovnih namenov baze znanja je učinkovita pomoč našim sodelavcem v pomoči uporabnikom, da vam zagotovijo čim hitrejše odgovore na vaša vprašanja. Zato vam v izogib čakanju na odgovor naše pomoči uporabnikom priporočamo, da poskusite poiskati znotraj baze znanja odgovor kar sami. Morda pa je kdo pred vami že imel podobno težavo in se rešitev le-te že nahaja v bazi znanja. V kolikor pa odgovora ne bi našli, pa imate še vedno možnost aktivne pomoči na pomoči uporabnikom pomoc.gu@gov.si.

Veseli bomo vaših odzivov in predlogov, ki jih bomo z veseljem upoštevali pri snovanju izboljšav in posodobitev Baze znanja GURS.

Geodetska uprava
Objavljamo seznam kontrol v Informacijskem sistemu kataster z opisi (18. 5. 2023)

Objavljamo razlago površin parcel

Objavljamo razlago za različne tlorise stavbe, ki se vodijo v novem Informacijskem sistemu kataster

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava

Hvala za vaš odziv

Če želite na vaš odziv prejeti odgovor odgovorne institucije, lahko zaprosite za odgovor.